Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Επιστρέφουν στο τιμόνι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ



Λύνουν το χειρόφρενο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, οι οποίοι σε έκτακτη συνεδρίασή τους, μετά τον ορισμό για την τριμερή την Πέμπτη, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άρση της επίσχεσης εργασίας.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ τόνισε πάντως:
«Δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας εάν διαπιστώσουμε ότι μας εμπαίζουν».

Διευκρινίζοντας τον λόγο για την απόφασή τους, ο Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε:

«Είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Θεοπίστη Πέρκα. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας».

Ωστόσο, όπως είπε, το πρωί της Τρίτης «θα πάμε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασίσουμε εάν τελικά προχωρήσουμε στις αγωγές, που είχαμε αποφασίσει να καταθέσουμε το πρωί, ως απάντηση στην νομική κίνηση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ».

Στόχος της σύσκεψης την προσεχή Πέμπτη είναι να δοθεί ένα πρόγραμμα από την πλευρά της διοίκησης του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των 2.300 εργαζομένων, στους οποίους οφείλονται συνολικά 6,3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τριμερής συνάντηση για τον ΟΑΣΘ μετά τις αγωγές
Κακοδιαχείριση και σπατάλες έριξαν έξω τον ΟΑΣΘ