Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Έτ οιμο από τον όμιλο ΟΑΣΑ το Λεωφορείο φροντίδας των αστέγων



Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννης Σκουμπούρης παραβρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση για την παρουσίαση του λεωφορείου «Φροντίδα Εν Κινήσει», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου μαζί με όλους τους εμπλεκομένους στο εγχείρημα.


Όπως είναι γνωστό ο όμιλος ΟΑΣΑ, κατόπιν οδηγίας του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστου Σπίρτζη, στο πλαίσιο και του κοινωνικού ρόλου που επιτελούν οι δημόσιες συγκοινωνίες, συμμετέχει από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και την Μ.Κ.Ο. Praksis στο πρόγραμμα «Φροντίδα εν κινήσει».

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό τη δημιουργία κινητής μονάδας ατομικής υγιεινής για τους άστεγους της Αθήνας και υποστηρίζεται χορηγικά από την εταιρεία Παπαστράτος Α.Β.Ε.Σ..



Στο πλαίσιο της εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος, ο όμιλος ΟΑΣΑ:


Έχει μετασκευάσει στην επισκευαστική βάση της ΟΣΥ ΑΕ με δικές του δαπάνες ένα κατάλληλα διαμορφωμένο λεωφορείο ιδιοκτησίας της ΟΣΥ ΑΕ, με χώρους υγιεινής και καθαριότητας, το οποίο και διαθέτει για τη δράση ανακούφισης των άστεγων συμπολιτών μας. Εντός του οχήματος έχουν εγκατασταθεί, μεταξύ άλλων, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες, κλιματιστικό μηχάνημα κ.ά.


Το λεωφορείο θα διέρχεται από επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά.


Η επισκευαστική βάση της ΟΣΥ ΑΕ και με το έργο αυτό απέδειξε το υψηλό τεχνικό επίπεδο των δημόσιων συγκοινωνιών.



Η λειτουργία του λεωφορείου αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου 2016.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, δήλωσε επιπλέον ότι η σημαντική αυτή δράση εντάσσεται σε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και συνεργειών που θα αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και ο όμιλος ΟΑΣΑ και προτίθεται να υλοποιήσει την επόμενη χρονική περίοδο, με σκοπό την ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου, για την ανακούφιση ευαίσθητων ομάδων συμπολιτών μας. Η κοινωνική αυτή δράση θα αποτελέσει μια ουσιαστική βοήθεια για τους συμπολίτες μας που οι συνθήκες της ζωής τους κατέστησαν αστέγους τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, ενώ η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί με περισσότερες ανάλογες δράσεις που θα αφορούν άλλες ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη.